Turijn - de pracht van het huis van Savoye

 

14 - 17 april

2019

 
             
   

TORINO, ooit hoofdstad van het hertogdom Savoye, later hoofdstad van het koninkrijk Piëmonte, eerste hoofdstad van het Verenigd Italië, nog later hoofdstad van Fiat en de Agnelli’s, “Torino ligt in de mooiste natuurlijke omgeving ter wereld” (Le Corbusier)

 

Met dergelijke referenties kan het niet anders of Turijn, van nature reeds gezegend met de schitterende achtergrond van besneeuwde Alpentoppen, is een elegante stad.

 
 
 

De militaire traditie van de Savoyes gaven de stad haar strak karakter: een geometrisch stratenpatroon, gelijkmatige bogengalerijen, perfect evenwichtige barokke kerken en paleizen. Een stad die kan bogen op uitzonderlijke musea, met o.a. Vlaamse primitieven, en het belangrijkste Egyptologisch museum ter wereld. In Turijn proeft u lekkernijen in de prachtige Art-Nouveau cafés, met lambriseringen, marmer en luchters. De hoofdstad van Piemonte, waar het “slowfood” (1986) is ontstaan, produceert een kanjer van een wijnsoort: de Barolo en de Barbaresco. Een stad om te ontdekken!

 

Hoogtepunten van deze vierdaagse zijn het uniek en ongekend kunstpatrimonium, de prachtige paleizen, het Egyptisch museum en de rijkdom aan primitieven uit de schilderkunst: Van Eyck, Memling, van der Weyden, ...

 

   
             
 

Het volledige programma nalezen en inschrijven kan via onderstaande link

https://www.asteriaexpeditions.be/reizen-buiten-het-gewone/italie-turijn-groepsreis/programma.asp

 

 

 

Genua - la Superba

 

22 - 25 augustus

2019

 
             
   
Tijdens deze intense cultuurreis ontdekken we de ”minder bekende” stad Genua, met haar prachtige monumenten en kunstschatten van wereldniveau (Unesco Werelderfgoed). Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer noemt ze terecht “La Superba”.
 
- Het middeleeuwse Genua, ooit de rijkste Italiaanse havenstad,
- Het maritieme Genua, nog steeds de grootste Italiaanse havenstad,
- Het majestueuze Genua met een uniek paleizencomplex in de Strada Nuova,
- Het mysterieuze Genua met een wirwar van ongeschonden, middeleeuwse steegjes,
- Het rijke Genua met een overvloed aan kunstschatten in de palazzi,
- Het religieuze Genua met haar unieke kerken,
- Het sympatieke Genua, waar het ’s avonds gezellig kuieren is in piepkleine wijnbars.
 
 
 
Genua, geprangd tussen de zee en bergen, heeft het grootste middeleeuwse centrum van Europa, gelegen op de steile heuvels achter de haven. Het is een doolhof van kleine en vaak donkere caruggi of kasseisteegjes. Auto's kunnen er niet in, zo smal zijn ze. Een stadsplan helpt hier niet echt. Loop gewoon verloren, want plots sta je voor een mooi plein, een gotische of barokke kerk, of een indrukwekkend palazzo. De belangrijkste winkelstraat is de Via XX Settembre, waar we logeren in het hotel Bristol Palace****.
 
Tijdens deze reis wordt U ondergedompeld in een rijke mengeling van rijke Italiaanse kunst, middeleeuwse straten en pleinen, fiere kerken en Palazzi. U zal in de muzikale sfeer raken door het bezoek aan de Palazzo Tursi (Guarneri viool van de Genuese componist N. Paganini…).
   
             
 

Het volledige programma en nalezen en inschrijven kan via onderstaande link

https://www.asteriaexpeditions.be/reizen-buiten-het-gewone/italie-genua-la-superba/programma.asp