Turijn - de pracht van het huis van Savoye

 

8 - 11 april

2018

 
             
   

TORINO, ooit hoofdstad van het hertogdom Savoye, later hoofdstad van het koninkrijk Piëmonte, eerste hoofdstad van het Verenigd Italië, nog later hoofdstad van Fiat en de Agnelli’s, “Torino ligt in de mooiste natuurlijke omgeving ter wereld” (Le Corbusier)

 

Met dergelijke referenties kan het niet anders of Turijn, van nature reeds gezegend met de schitterende achtergrond van besneeuwde Alpentoppen, is een elegante stad.

 
 
 

De militaire traditie van de Savoyes gaven de stad haar strak karakter: een geometrisch stratenpatroon, gelijkmatige bogengalerijen, perfect evenwichtige barokke kerken en paleizen. Een stad die kan bogen op uitzonderlijke musea, met o.a. Vlaamse primitieven, en het belangrijkste Egyptologisch museum ter wereld. In Turijn proeft u lekkernijen in de prachtige Art-Nouveau cafés, met lambriseringen, marmer en luchters. De hoofdstad van Piemonte, waar het “slowfood” (1986) is ontstaan, produceert een kanjer van een wijnsoort: de Barolo en de Barbaresco. Een stad om te ontdekken!

 

Hoogtepunten van deze vierdaagse zijn het uniek en ongekend kunstpatrimonium, de prachtige paleizen, het Egyptisch museum en de rijkdom aan primitieven uit de schilderkunst: Van Eyck, Memling, van der Weyden, ...

 

----------

Deze reis is reeds volzet! Er wordt een tweede reis naar Turijn gepland van 7 tot 10 oktober 2018.

----------

   
             
 

Het volledige programma en het inschrijvingsformulier kunt u als PDF-bestand downloaden via onderstaande link

Turijn_programma_04-2018.pdf

 

 

 

Rome - In de voetsporen van Augustus

 

van 31 oktober

tot 4 november

2018

 
             
   
Na het lezen van de brievenroman ‘Augustus’ van John Williams doen we opnieuw ‘Het ROME VAN KEIZER AUGUSTUS’ aan. De eeuwige stad blijft ons verder verleiden. Onze uitstekende Rome-kenner Wouter Delaere zal ons opnieuw laten meegenieten van zoveel meer dan we al dachten te kennen . Het ongemeen interessante programma, de locatie van ons hotel, de keuze van de eettentjes : alles is er om er opnieuw een  vijfdaagse voor de fijnproevers van te maken.
 
 
 
De geschiedenis van Rome valt nog steeds te lezen in haar straten. We wandelen dan ook langs de wegen waar de Romeinse keizers zich begaven, we stappen onder meer tussen het auditorium van Mecenas via de Palatijn - de residentie van Augustus - naar het Capitolinum. Het imposante standbeeld van Augustus aan Palazzo Massimo alle Terme kan uiteraard niet ontbreken, alsook een bezoek aan de beroemdste kapel ter wereld, de Sixtijnse kapel.
 
Naast het klassieke Rome, hebben we ook aandacht voor het hedendaagse tijdens een bezoek aan het Maxxi, de tempel voor hedendaagse kunst ontworpen door Zaha Hadid.
   
             
 

Het volledige programma en het inschrijvingsformulier kunt u als PDF-bestand downloaden via onderstaande link

Rome_programma_10-2018.pdf