Rome - In de voetsporen van Augustus

 

van 31 oktober

tot 4 november

2018

 
             
   
Na het lezen van de brievenroman ‘Augustus’ van John Williams doen we opnieuw ‘Het ROME VAN KEIZER AUGUSTUS’ aan. De eeuwige stad blijft ons verder verleiden. Onze uitstekende Rome-kenner Wouter Delaere zal ons opnieuw laten meegenieten van zoveel meer dan we al dachten te kennen . Het ongemeen interessante programma, de locatie van ons hotel, de keuze van de eettentjes : alles is er om er opnieuw een  vijfdaagse voor de fijnproevers van te maken.
 
 
 
De geschiedenis van Rome valt nog steeds te lezen in haar straten. We wandelen dan ook langs de wegen waar de Romeinse keizers zich begaven, we stappen onder meer tussen het auditorium van Mecenas via de Palatijn - de residentie van Augustus - naar het Capitolinum. Het imposante standbeeld van Augustus aan Palazzo Massimo alle Terme kan uiteraard niet ontbreken, alsook een bezoek aan de beroemdste kapel ter wereld, de Sixtijnse kapel.
 
Naast het klassieke Rome, hebben we ook aandacht voor het hedendaagse tijdens een bezoek aan het Maxxi, de tempel voor hedendaagse kunst ontworpen door Zaha Hadid.
   
             
 

Het volledige programma en het inschrijvingsformulier kunt u als PDF-bestand downloaden via onderstaande link

Rome_programma_10-2018.pdf